Regijski otroški parlament

V sredo, 12. 4. 2017, je potekal regijski otroški parlament z naslovom Otroci in načrtovanje prihodnosti. Mladi parlamentarci, novinarji in mentorji iz devetih osnovnih šol smo se ob 13. uri zbrali na OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika. Našo šolo sta dobro in uspešno zastopala Gregor Velkavrh (8.C) in Jaka Vidmar (8.D).

Parlament smo začeli s himno, nato pa nas je nagovorila ravnateljica OŠ Martina Slomška, gospa Darja Guzelj.

Sledila je uvodna predstavitev letošnjega dela, kjer sta naša učenca poročala o vseh akcijah in delavnicah, ki smo jih izpeljali (presenečenje za učitelje ob dnevu učiteljev, obisk motivatorja Andreja Pešča, izdelava plakata o zgodovini naše šole, obisk Lutkovnega gledališča Ljubljana, izdelava sporočilnih plakatov, debatni turnir).

Po predstavitvenem delu so učenci delali po skupinah, v katere so se predhodno razporedili. Gregor Velkavrh je razpravljal v skupini, kjer so se ukvarjali s tem, kje se vidijo v prihodnosti. Jaka Vidmar pa se je udeležil razprave o okolju.

Po delavnicah je vsaka skupina poročala o svojih dognanjih, sledila pa je odprta debata. V tem delu parlamenta sta se oba naša parlamentarca dobro držala, poročala samozavestno in natančno, svoja vprašanja in opažanja pa predstavila tudi v debatnem delu. Na koncu so sledile še volitve predstavnikov za nacionalni otroški parlament, kamor pa se učencema ni uspelo prebiti.

 

mentorica Šolske skupnosti Majda Fortuna Gregorčič

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)