Pasti mladostništva – tema letošnjega 26. otroškega parlamenta.

Le redkokatero obdobje v otrokovem življenju je tako polno predsodkov kot najstniška leta (11-18 let). To je obdobje, ko otrok spoznava, kdo je, kdo bi rad bil. Bolj kot vzgoja staršev je v tem obdobju pomemben vpliv. Problem nastane, če ta vpliv ni pozitiven, dobronameren … Mladostniki so obremenjeni z družabnim življenjem, videzom, oblačili, glasbo, skupino prijateljev, imajo pa tudi pestro notranje življenje, kjer razmišljajo o mnogih življenjskih skrivnostih in problemih; o ljubezni, o smrti, o prijateljih, o spolnosti, o prihodnosti, o smislu življenja.

Zaradi tega jih v tem obdobju čaka mnogo pasti. Skupaj jih bomo poskušali odkrivati, osvetljevati, reševati …

 Na srečanjih Šolske skupnosti se bomo pogovarjali o tej letošnji temi, medse bomo povabili tudi kakšnega gosta. Morda nam zopet uspe, da pridemo na nacionalni otroški parlament v Ljubljano. Poskušali pa bomo narediti kakšno dobro delo za šolsko ali lokalno skupnost.

 Letos je naša šola tudi organizatorica medobčinskega otroškega parlamenta, kar pomeni, da bomo gostili mlade parlamentarce sosednjih šol.

 Seveda pa bomo na teh srečanjih govorili tudi o klimi na naši šoli, predlagali novosti, pograjali slabe stvari, izvedli tudi kakšen natečaj v okviru šole, poskušali uresničiti stvari, ki jih nismo lansko šolsko leto …

mentorica Majda Fortuna Gregorčič

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Obvestila. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.